MANIFEST ANY AMADES 2009

L’any Amades és la commemoració del 50è aniversari de la seva mort però, també, una crida lliure a tot el país i en especial al món de la cultura popular per reflexionar sobre el moment actual. Ja no parlem de folklore però sí de patrimoni, el qual és el llegat dels nostres avantpassats i el volem transmetre als catalans del futur.

Vivim una època de modes i globalitzacions que disposen, a més de l’impuls de la novetat, de la força d’agents divulgadors d’altres cultures. Catalunya viu una pretesa època d’or de llibertats. Per això, quan el que es considera normalitat és la tònica general, hi ha una tendència a la relaxació. En moments com aquest és quan existeix el perill que es perdi la nostra identitat.

Joan Amades va ser un home que va treballar incansablement pel país que, sense frases grandiloqüents, dedicà tota una vida a l’estudi i a la divulgació de les tradicions. Avui, el seu exemple ens ha de remoure la consciència, ens ha d’impulsar a lluitar sense vergonya per la cultura popular catalana, viva i permanentment renovada, que és la forma més genuïna de la nostra manera de ser.

Logo-centanari-Joan-Amades_manif