Publicacions d’inèdits

L’ASSOCIACIÓ CULTURAL JOAN AMADES EDITA ELS MATERIALS INÈDITS DEL FOLKLORISTA.

Llibres, articles, comunicacions, opuscles i separates formen l’obra extensa de Joan Amades. En morir, però, va deixar materials i treballs inèdits que ara l’associació publica en la Biblioteca Joan Amades, llegat Consol Mallofré.

Joan Amades va ser un autor incansable, prolífic fins a l’extrem. La seva producció abraça una infinitat de camps i temes, conseqüència de la seva erudició, gairebé podríem dir que malaltissa. L’any 1959 va morir deixant un important llegat de materials, estudis, i obra inèdita. En aquest context, Consol Mallofré, cunyada de Joan Amades, es converteix en la dipositària del llegat i també en editora de circumstàncies.

El compromís personal de la Consol, convertit en dèria els darrers anys de la seva vida, de deixar resolt el futur dels papers de l’Amades la va portar a impulsar la creació de l’Associació Cultural Joan Amades que com objectiu prioritari té la publicació de materials i treballs inèdits del folklorista.

La Biblioteca Joan Amades, llegat Consol Mallofré és la col·lecció on es van aplegant, ja en forma de publicació, aquests materials que l’autor va deixar inèdits. Els títols i els temes de la col·lecció són diversos, variats, i a poc a poc es van publicant posant-los a l’abast del públic.