Reedicions

LA BIBLIOTECA DE TRADICIONS POPULARS RECULL EL TRESOR TRADICIONAL DE LES TERRES DE PARLA CATALANA.

Joan Amades va publicar, en aquesta col·lecció, 42 volums que han esdevingut un referent en estudis folklòrics i etnogràfics actuals. Actualment aquesta col·lecció es troba en un procés de reedició en facsímil

La Biblioteca de Tradicions Populars és una col·lecció de monografies de folklore que Joan Amades va publicar entre 1933 i 1937. Va arribar a un total de 42 volums i es va convertir en la publicació periòdica de més durada i de més volums de la història del folklore i l’etnografia catalana.

En l’opuscle informatiu publicat a l’inici de la Biblioteca de Tradicions Populars deia: “Aquesta empresa no respon a cap fi editorial ni comercial, sinó solament a la inquietud espiritual d’aportar al corpus de la cultura catalana valors humils tinguts fins avui gairebé en absolut menyspreu a casa nostra, als quals dedica especial atenció la moderna especulació científica…”

La Biblioteca de Tradicions Populars en edició facsímil i amb la introducció d’una persona especialitzada ens restitueix un patrimoni que ja Amades va preservar de desaparèixer. Més endavant en el mateix opuscle escrivia: “ Els nostres fills no sabran ni la meitat del que nosaltres sabem del nostre tresor tradicional i als nostres néts ja no els arribarà res.”

Per sort nostra, ell mateix va recollir-ho i explicar-ho en les seves obres, ell va ser el principal llegador de la nostra memòria col·lectiva que ens ha arribat generacions després que ho publiqués.