Adhesions 125 anys

UAB – Universitat Autònoma  de Barcelona

SIBHIL·lLA
SIBHIL·LA és el nou servei científicotècnic de la UAB que neix amb la voluntat de difondre el fons documental bibliogràfic més complet sobre la història de Catalunya i la llengua i literatura catalanes.
SIBHIL·LA neix de la fusió de dos projectes, amb antecedents i objectius similars, que es van crear l’any 1987 com a resposta a les necessitats de recerca de professors i grups d’investigació d’història contemporània i de filologia catalana:
– El Servei de Documentació d’Història Local de Catalunya (SDHLC)
Traces

Museu de la Vida Rural – L’Espluga de Francolí
El Museu de la Vida Rural (MVR) comprèn totes les característiques de la vida tradicional a les viles i pobles de Catalunya, fent especial esment a la pagesia com a element primordialment destacat del món rural. Conté un variat fons de peces en exposició permanent relacionades amb la vida tradicional, la cultura, la pagesia, les arts i oficis artesanals. Les col·leccions del MVR es troben dividides en diverses seccions instal·lades museogràficament per recórrer a través del temps i fins a l’actualitat el coneixement del món rural català.

Cia. de Jocs l’Anònima
Som una Companyia formada per persones que, escampades pel territori català ens apleguem pel plaer de trobar-nos i jugar, generar nous projectes lúdics i educatius, proposar activitats, trobades i formació en l’àmbit educatiu, compartir bones estones, preparar noves activitats de joc, tallers, fer recerca, tastar els productes autòctons i xalar. Això sí, sempre sota la “benedicció” de Sant Antoni !, que mos guarda de prendre mal i de fen!.

Plataforma per la Llengua Canet de Mar

Grup Pessebrista de Castellar del Vallès

Museu de Terrassa

Museu D’Art de Girona

Els Gegants Som
Nascuts l’any 2009 per difondre la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Suport, assessorament, promoció i gestió cultural.

Fundació Ateneu Sant Roc
Des de l’any 1987, l’Ateneu Popular Sant Roc va prendre el relleu de la labor sociocultural del Centre Social en el barri. L’any 2005 l’Ateneu Popular Sant Roc ha crescut, hi ha molts projectes per portar a terme i hi ha una dedicació constant de moltes persones que s’impliquen amb il·lusió, és per això que cal donar un pas important i esdevé Fundació Ateneu Sant Roc.
La Fundació Ateneu Sant Roc compta amb 242 socis/es que donen suport, 400 voluntaris/es i 21 persones remunerades que es distribueixen dins dels programes, projectes i equips de funcionament.

Associació de Narradores i Narradors – Anin
L’Associació té com a finalitats:
Agrupar els narradors i narradores de Catalunya per treballar col·lectivament per la divulgació, consolidació i millora de la narració oral.
Promoure dins la societat catalana el coneixement, la reflexió i el plaer entorn de la narració oral, creant un estat d’opinió favorable a aquesta manifestació comunicativa.
Organitzar tota mena d’actes i manifestacions públiques per a la promoció d’aquests objectius.
Organitzar seminaris, debats, jornades d’estudi i congressos per aprofundir la tasca dels narradors i narradores i, en general, fomentar I’estudi i la investigació dels temes relacionats amb I’exercici d’aquesta funció.

Taller d’Història de Gràcia
El Taller d’Historia de Gràcia està format per un grup obert de persones interessades en la coneixença i divulgació del passat, el present i el futur de la história i patrimoni de la Vila de Gràcia. Es tracta d’una entitat cultural amb personalitat jurí­dica própia, que té com a objectius fonamentals la recuperació, la recerca i la difusió de tot alló relacionat amb la história local gracienca.

Ateneu Popular de Ponent
L’Ateneu és una entitat oberta en la qual els seus associats poden dur a terme les activitats que desitgin. A partir de la coincidència d’interessos entre diferents grups de persones es van crear les seccions de l’entitat, que podem dir que són el cor de l’Ateneu. Trobareu informació sobre les seccions actuals a l’apartat corresponent de la web.
En el butlletí Vine a l’Ateneu podeu trobar més informació sobre la vitalitat actual de l’entitat.

Associació Amics dels Goigs
Carrer Comte Borrell, 307, 2n
08029 Barcelona
Telèfon 93 321 64 51
Correu electrònic:
amicsdelsgoigs@gmail.com
Tots els dimecres no festius de 6 a 8 de la tarda.

Afosants
L’ Associació Fotogràfica de Sants (AFOSANTS) neix al Juliol de 2013, quan un grup d’aficionats a la fotografia decideixen formar una agrupació en la que tots els amants de la fotografia hi tinguin cabuda, formar un col·lectiu de persones amb les que poder gaudir de la seva afició, formar una família fotogràfica!
Afosants és una entitat membre de la Federació Catalana de Fotografia  que us proposa gaudir de la nostra afició.

Mestres del Gai Saber
Mestres del Gai Saber és una entitat cultural i d’esbarjo de Mataró, l’objectiu principal de la qual és passar-s’ho bé en els seus diferents àmbits d’actuació.
Aquesta bona entesa entre tots els socis i simpatitzants és el que ens va permetre, l’any 2010, recuperar el Ball de Gitanes de la nostra ciutat, documentat ja a finals del segle XIX. El nostre nom és el títol honorífic atorgat pel consistori dels Jocs Florals de Barcelona, des de la seva restauració el 1859, i posteriorment pels Jocs Florals de la Llengua Catalana, celebrats a l’exili del 1941 al 1977, als poetes guanyadors dels tres premis ordinaris: l’Englantina d’or, la Flor Natural i la Viola d’or i argent.

Associació Cultural Lo Llaüt
Aquest és un bloc juganer. Vol ser una eina que t’ajudi a trobar informació sobre el món dels jocs i les joguines. Un recurs senzill que t’apropi als records d’infantesa i que t’inviti a exclamar: Que carai! I per què no segueixo jugant? Que tinguis bon joc. Ben jugat – Marro, pixo, cago

Associació d’Amics dels Gegants del Pi
El 10 de novembre de 1959 es constitueix el Patronat dels Gegants del Pi, entitat que lideraria la restauració de les figures i que després, vetllaria per elles. Des d’aquells anys, ha estat una de les entitats amb més activitat a la ciutat de Barcelona.
L’any 1992, en concret el 23 de maig, es crea l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi. És llavors quan el Patronat dels Gegants del Pi traspassa les figures a la nova entitat, que recull el testimoni del Patronat.

Fundació La Roda d’Accions Culturals i del Lleure
La Fundació La Roda va ser creada a l’any 2003 i es hereva de l’associació La Roda nascuda el febrer de 1977 de la unió de 7 entitats de Barcelona. El principal objectiu de l’associació originaria era lluitar contra les mancances culturals de la ciutat en el camp del lleure infantil i juvenil i difondre la llengua, la cultura i les tradicions del país.

La Casa dels Entremesos
La Casa dels Entremesos és el repte que es va marcar la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella ara fa uns anys. Actualment és un centre de producció cultural i de servei al ciutadà mitjançant la difusió,la recerca i la creació de cultura popular catalana d’arrel tradicional, en la seva representació més diversa: imatgeria festiva, món del foc, dansa i música tradicional, falcons, tradicions, etc.

Associació Amics de la Unesco de Girona
La junta directiva de l’associació Amics de la UNESCO de Girona reunida el dilluns 4 de maig va decidir fer-vos arribar la nostra adhesió a la celebració dels 125 anys del naixement de Joan Amades i Gelats.

La Patum
Ens fa especial il·lusió divulgar aquest Acord de la Junta General del Patronat Municipal de La Patum. http://www.lapatum.cat/documents/Acords_2015-04-24-0.PDF Moltes gràcies!

Colla Dansaire Picacrestes del Prat de Llobregat
La Colla Dansaire del Prat Picacrestes va néixer el març de 2011 tot recuperant la Dansa de Carnestoltes del Prat, i posteriorment ha seguit amb la tasca de recuperar i ballar d’altres danses pròpies del Prat, el Baix Llobregat i altres contrades dels Països Catalans, mirant de respectar tant com ens és possible les coreografies tradicionals.

Associació Catalana d’Esperanto
Kataluna Esperanto-Asocio
L’Associació Catalana d’Esperanto és l’associació nacional dels esperantistes dels Països Catalans.
Encara que fundada l’any 1982, l’Associació reprèn el fil de la Federació Esperantista Catalana d’abans de la guerra i reinicia les activitats més representatives d’aquella entitat (algunes de les quals ja s’havien reprès durant els anys 70): el butlletíKataluna Esperantisto (L’Esperantista Català), els Congressos Catalans d’Esperanto i els Jocs Florals Internacionals.

AMICS DE CERDANYA

Biblioteca Central d’Igualada
La Biblioteca Central d’Igualada és un servei públic municipal i un espai de convivència que garanteix l’accés a la informació, la formació, la cultura i el lleure als ciutadans, entitats, institucions i altres biblioteques d’Igualada i l’Anoia.

Joan Arimany i Juventeny – DULIA

“Vacarisses balcó de Montserrat”
Entitat sense afany de lucre, que pertany a la Parròquia de Vacarisses, dedicada a la publicació de la revista “Vacarisses, Balcó de Montserrat”
Joan Vila Obradors

ANIN – Associació de Narradores i Narradors
Agrupar els narradors i narradores de Catalunya per treballar col·lectivament per la divulgació, consolidació i millora de la narració oral.
Promoure dins la societat catalana el coneixement, la reflexió i el plaer entorn de la narració oral, creant un estat d’opinió favorable a aquesta manifestació comunicativa.
Organitzar tota mena d’actes i manifestacions públiques per a la promoció d’aquests objectius.

L’Associació Amical Wikimedia
Amical Wikimedia és una organització independent sense ànim de lucre que promou la Viquipèdia, els seus projectes germans i el coneixement lliure a dins i fora de la xarxa.

Esbart Català de Dansaires
L’Esbart Català de Dansaires és una entitat dedicada a la investigació, compilació, conservació i divulgació de la dansa i els costums tradicionals catalans en totes les seves vessants amb el màxim rigor històric i etnocientífic i en totes les activitats annexes, com són publicacions, cursets, conferències, mostres de dansa, festivals, organització o coordinació d’actes públics, etc. i, en general, tot allò que estigui relacionat amb la cultura catalana i que la seva actuació no tingui caràcter competitiu.

Els Xulius Centre Social Ribetà
Els Xulius – Centre Social Ribetà és una entitat cultural sense ànim de lucre de Sant Pere de Ribes.

Associació de recerca i difusió etnogràfica ESPAI DE SO 
Espai de So és una entitat que s’ocupa de la investigació, recuperació, restauració i difusió del patrimoni etnomusical de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, en la seua vessant de ball, dansa, cant i instruments tradicionals.

CultRuta
Especialistes en rutes i serveis culturals d’oci i turisme a Barcelona i a tot Catalunya
En motiu del 125è aniversari del naixement volem afegir-nos a la commemoració, a partir de les activitats que actualment fem basades en l’obra de Joan Amades:
BCN: llegendes del Gòtic (cada dissabte i diumenge, alternant català i castellà),
BCN: llegendes del Born (cada divendres i dissabte, alternant català i castellà),

Ajuntament VILALLONGA DEL CAMP
Certificat de l’acord adoptat per la Junta de Govern Local de la ahdesió commemoració del 125è aniversari del naixement de Joan Amades

Associació Medieval Llegenda Sant Jordi
L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi és una entitat cultural sense ànim de lucre, que té com a únic objectiu l’organització de la Setmana Medieval de Montblanc.

Agrupació de Colles deGeganters de Catalunya
L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, és una entitat federativa que agrupa a  la majoria d’associacions que es dediquen a l’activitat gegantera a Catalunya, tot i que també té associats a la resta dels Països Catalans.
La tasca de l’agrupació inclou a més de la part festiva, la divulgació, conservació i estudi del món dels gegants. Es dedica especial atenció a la millora qualitativa de la música popular i ball de gegants, organitzant cursos i assessorament als geganters.