Premi Joan Amades 2012. Comediants

Guardó-2012

 

PREMI JOAN AMADES DE CULTURA POPULAR 2012

La trajectòria de la companyia de teatre al llarg d’aquests darrers 40 anys i el seu compromís amb la cultura popular i tradicional l’ha fet valedora del premi de l’edició d’enguany.

 

Premi-Joan-Amades-2012

 

L’Associació Cultural Joan Amades atorga aquest premi que esta destinat a prestigiar, reconèixer i fer públiques les trajectòries de persones i organitzacions que han destacat en l’estudi, la promoció i la dinamització de la cultura popular i tradicional catalana.

COMEDIANTS destaca per la trajectòria professional, el compromís amb el teatre popular i el conreu d’un llenguatge propi a partir de la relectura de les tradicions i costums. Foc, diables, gegants, caps grossos, titelles, festes, àpats, danses, el cicle de l’any i de la vida, etc. Res s’ha escapat a l’ull crític d’aquesta companyia. Les singulars propostes de posada en escena i el seu discurs teatral ha tingut una especial incidència en les experiències de renovació festiva del país.

El lliurament del guardó es va fer el diumenge 20 de gener de 2013 al centre de creació de COMEDIANTS al municipi de Canet de Mar.