Premi Joan Amades 2018

JOSEFINA ROMA RIU
PREMI JOAN AMADES DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL 2018

El guardó vol reconèixer la llarga trajectòria de Roma en l’àmbit de l’antropologia i especialment en l’estudi de la cultura popular i tradicional.

ACTE DE LLIURAMENT DEL GUARDÓ:
DIA: dissabte, 19 de gener de 2019
HORA: 12h.
LLOC: Sala 4 del Palau de la Virreina, Institut de Cultura de Barcelona
C/La Rambla, 99, 08002 Barcelona

L’acte és obert i l’aforament limitat

 

Breu Biografia Josefina Roma

Josefina-Roma

Josefina Roma Riu (Barcelona, 1944) és doctora en Antropologia per la Universitat de Barcelona, on va exercir com professora durant més de quaranta anys.

Ha col•laborat amb museus i institucions científiques nacionals y és membre fundador dels Instituts d’Antropologia Català i Aragonès.

Especialista en religiositat popular de l’Alt Aragó y del Pirineu, des de 1980 ha investigat y publicat sobre les festes de Graus y el conjunt del patrimoni cultural immaterial del territori: cançons tradicionals, goigs, literatura oral, romeries, etcètera.

En relació a la vinculació de Josefina Roma i l’Associació Cultural Joan Amades destacar l’autoria del pròleg del llibre “Les esposalles. Costums i Creences” de la Biblioteca de Tradicionals Popular de Joan Amades; la col•laboració en la reedició del llibre “El Pessebre” en l’any Joan Amades 2009 o la participació en el núm. 11 de la revista Canemàs, monogràfic de Joan Amades en motiu del 125è aniversari del seu naixement l’any 2015.