PREMI JOAN AMADES 2022

PREMI JOAN AMADES 2022

JAN GRAU I MARTÍ
22è PREMI JOAN AMADES DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL ANY 2022

 

L’Associació Cultural Joan Amades, hem pres la decisió d’atorgar el 22è Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional a la persona de Jan Grau i Martí per la seva trajectòria en l’estudi i promoció de la cultura popular.

Jan Grau i Martí

És un activista i expert en cultura popular i patrimoni festiu que des de fa dècades no ha deixat d’exercir, combinant la seva vocació amb les tasques com a Tècnic de Cultura des de l’Ajuntament de Terrassa o de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya.

En els anys de la Transició, participa de la renovació de la Festa Major de Terrassa i el ressorgiment associatiu de la ciutat. Promou la constitució de la colla de Geganters de Terrassa i forma part dels creadors dels Minyons de Terrassa.

Jan Grau col·labora amb l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya. També en l’àmbit nacional, participa en els actes de commemoració del centenari de Joan Amades (1989-90), i cinc anys més tard en la creació de l’Associació Cultural Joan Amades (1995).

Nota de Premsa