PREMI JOAN AMADES 2023

PREMI JOAN AMADES 2023

LLUÍS MARMI FUENTES
23è PREMI JOAN AMADES DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL ANY 2023

 

L’Associació Cultural Joan Amades, hem pres la decisió d’atorgar el 23è Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional a la persona de Lluís Marmi Fuentes per la seva trajectòria en la promoció de la cultura popular.

Lluís Marmi, conegut llibreter ambulant de Tona i creador de l’etiqueta #llibresplensdetradicio –una marca d’intencions per difondre els llibres publicats de cultura popular i tradicional–, ha aconseguit fer realitat el seu somni: disposar de la Tradi-truc. Es tracta d’una llibreria nòmada construïda a damunt d’un remolc per portar i exposar uns 600 llibres de tota temàtica cultural i popular catalana.

D’aquesta manera, “la cultura popular i tradicional escrita i la seva promoció pot arribar a tot arreu amb més eficàcia i comoditat per a tothom i retornar a la gent i els pobles part de la seva aportació a la cultura, ja que moltes vegades han estat el motiu d’edició dels llibres, però queden al marge per la dificultat que hi ha a l’accés d’aquesta branca cultural”, destaca.