Cloenda del 125è aniversari Joan Amades

ACTE DE CLAUSURA DEL 125è ANIVERSARI JOAN AMADES

 

  • L’ACJA tancarà l’efemèride fent un repàs de totes les accions impulsades
  • Es presentarà el darrer projecte: Músiques per Joan Amades

 

ACTE DE CLAUSURA DEL 125è ANIVERSARI DEL

NAIXEMENT DE JOAN AMADES

 

Dia: 23 de juliol de 2016

Lloc: Museu de Cultures del Món

c/Montcada 12-14, Barcelona

Hora: 12h.

 

La presentació de l’acte anirà a càrrec de Jaume Bernadet (Comediants)

 

Entrada lliure

 

Us convidem a l’acte de clausura del 125è aniversari del naixement de Joan Amades. L’esdeveniment tindrà lloc al Museu de Cultures del Món el proper 23 de juliol a les 12h del migdia i el conduirà l’artista Jaume Bernadet de la companyia de teatre Comediants. També hi seran presents membres destacats del món de la Cultura, entitats i associacions que han col·laborat amb l’ACJA.

 

 

Justament fa un any que s’encetava la celebració d’aquesta efemèride amb l’objectiu de reivindicar l’obra i la figura d’Amades i difondre-les arreu. Al llarg d’aquest any intens han estat molts els projectes que ha impulsat l’ACJA  amb la col·laboració de nombroses persones i entitats que s’hi ha sumat.

 

En el transcurs de l’acte farem un repàs de totes aquestes accions i projectes que s’han dut a terme, entre els quals destaquem: la publicació de la Petita història de Joan Amades, amb il·lustracions de Pilarín Bayés; les exposicions “La memòria del poble” i “Ballar el moro” que han corregut arreu de la geografia catalana i han arribat fins a Leeds (Gran Bretanya) sota el títol “Dancing the Moor”; un cicle de xerrades que ha contribuït a descobrir aspectes més desconeguts de Joan Amades; la publicació de Canemàs, un monogràfic especial dedicat al folklorista; el Campus Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional; la Tamborinada; la publicació d’un receptari de Joan Amades a càrrec de la Fundació Alícia; el cd “Tot esperant l’Amades” o la reedició de “Tradicions de Gràcia”.

 

PRESENTACIÓ DE MÚSIQUES PER JOAN AMADES (MJA):

 

Com a punt final al 125è aniversari us volem presentar el darrer projecte en què ha estat treballant l’ACJA: l’enregistrament de músiques recollides per Joan Amades en format auditiu i que ara han estat gravades pel grup Mininstrers de Bot. Aquest grup, format per músics de diversos àmbits però tots relacionats amb la música tradicional, ha estat creat específicament per a l’enregistrament d’aquestes músiques sota la producció d’Adrià Abellán. També seran presents a l’acte de clausura per interpretar algunes peces musicals.

 

L’àlbum Músiques per Joan Amades està format per cançons i danses representatives del territori català amb diferents instrumentacions, ritmes i melodies i ha estat elaborat amb una clara finalitat divulgativa El treball dels músics ha consistit bàsicament a adaptar a les tendències actuals de la música tradicional les tonades que recull Amades per dotar-la de noves idees i sonoritats, però sense perdre’n l’arrel que ell mateix descriu a la seva obra.

 

Us hi esperem!

descarregar la invitació