Premi Joan Amades 2016 de Cultura Popular

EL MUSEU ETNOLÒGIC DE BARCELONA REBRÀ EL PREMI

JOAN AMADES DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL 2016 EL DIUMENGE 29 DE GENER

 

ACTE DE LLIURAMENT DEL GUARDÓ:

DIA:     diumenge 29 de gener de 2017
HORA: 12h.
LLOC:  Sala d’actes del Museu Etnològic de Barcelona
Passeig de Santa Madrona 16, 08038 Barcelona.

INTERVINDRAN:

–  Pep Fornés, director del MEB
– Verena Stolcke, catedràtica emèrita del Departament  d’Antropologia Social i Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona
–  Gustau Molas, President de l’Associació Cultural Joan Amades

L’acte és obert i l’aforament limitat

______________________

 Barcelona, 19 de gener de 2017. L’Associació Cultural Joan Amades (ACJA) atorgarà el Premi Joan Amades a al Museu Etnològic de Barcelona. L’ACJA vol reconèixer la tasca divulgativa del Museu dins l’àmbit de l’antropologia i l’esforç que fa en la conservació i l’estudi de les tradicions i la cultura popular catalana.

L’acte de lliurament es celebrarà a les 12 del matí del diumenge 29 de gener al mateix Museu Etnològic, situat a l Pg. De Santa Madrona de Montjuïc. A l’acte hi intervindrà l’actual director de Museu, Pep Fornés, com a representant del Museu i comptarà també amb Verna Stolcke, professora del Dept. d’Antropologia Social i Cultural de la UAB.

Entre tots els aspectes que ha valorat la Junta de l’ACJA a l’hora d’atorgar el premi s’ha tingut en compte l’estreta vinculació que el Museu guarda amb Joan Amades. De fet va ser Amades qui va inaugurar la secció d’etnografia del MIAP i qui també s’encarregava de la secció de gravats. Aquesta empremta avui encara és visible amb la falla d’Amades que es pot veure al pati del Museu juntament amb la de Violant i Simorra.