PREMI JOAN AMADES 2017 – Francesc Farràs i Grau

 FRANCESC FARRÀS I GRAU 

PREMI JOAN AMADES DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL 2017

 

El guardó vol reconèixer la llarga trajectòria de Farràs en la preservació del patrimoni etnològic del Pallars

__________

ACTE DE LLIURAMENT DEL GUARDÓ:

DIA:     diumenge, 21 de gener de 2018

HORA: 12h.

LLOC:  Botiga d’”Ultramarinos & Coloniales”, de les Botigues Museu de Salàs

           C/ Sant Pere, 34. 25693 – Salàs de Pallars.
  • INTERVINDRAN:     Francesc Farràs, premiat i impulsor de les Botigues Museu
  •                                  Francesc Borrell, alcalde de Salàs de Pallars
  •                                  Constantí Aranda, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà
  •                                  Maria Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i                                                                                                    Associacionisme Cultural del Departament                                                                                            de Cultura de la Generalitat de Catalunya
  •                                 Gustau Molas, president de l’Associació Cultural Joan Amades

L’acte és obert i l’aforament limitat

_______________

 L’Associació Cultural Joan Amades (ACJA) atorgarà el Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2017 a Francesc Farràs i Grau. L’ACJA vol reconèixer la tasca de Farràs, especialment la seva dedicació a preservar el patrimoni etnològic des de l’àmbit local, que l’ha dut a crear les Botigues Museu de Salàs, al municipi de Salàs de Pallars (Pallars Jussà) .

L’acte de lliurament es celebrarà a les 12 del matí del diumenge 21 de gener al colmado que porta per nom “Ultramarinos & Coloniales”, la primera del conjunt de les Botigues Museu de Salàs, situada al centre de la vila. A l’acte hi intervindrà el mateix Sisco Farràs, i ja han confirmat la seva assistència l’alcalde del municipi, Francesc Borrell, així com el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà Constantí Aranda i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Maria Àngels Blasco. També hi seran presents els membres de l’ACJA i el seu president, Gustau Molas.

Entre tots els aspectes que ha valorat la Junta de l’ACJA a l’hora d’atorgar el premi s’ha tingut en compte la trajectòria incansable, persistent i desinteressada de Sisco Farràs dins el col·leccionisme de béns de consum d’ús quotidià i que ha contribuït enormement a preservar el patrimoni etnològic del Pallars i a divulgar-lo.