PREMI JOAN AMADES 2018 – Josefina Roma Riu


JOSEFINA ROMA RIU
PREMI JOAN AMADES DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL 2018

El guardó vol reconèixer la llarga trajectòria de Roma en l’àmbit de l’antropologia i especialment en l’estudi de la cultura popular i tradicional.

ACTE DE LLIURAMENT DEL GUARDÓ:
DIA: dissabte, 19 de gener de 2019
HORA: 12h.
LLOC: Sala 4 del Palau de la Virreina, Institut de Cultura de Barcelona
C/La Rambla, 99, 08002 Barcelona

L’acte és obert i l’aforament limitat

 

Breu Biografia Josefina Roma
Josefina Roma Riu (Barcelona, 1944) és doctora en Antropologia per la Universitat de Barcelona, on va exercir com professora durant més de quaranta anys.

Ha col•laborat amb museus i institucions científiques nacionals y és membre fundador dels Instituts d’Antropologia Català i Aragonès.

Especialista en religiositat popular de l’Alt Aragó y del Pirineu, des de 1980 ha investigat y publicat sobre les festes de Graus y el conjunt del patrimoni cultural immaterial del territori: cançons tradicionals, goigs, literatura oral, romeries, etcètera.

En relació a la vinculació de Josefina Roma i l’Associació Cultural Joan Amades destacar l’autoria del pròleg del llibre “Les esposalles. Costums i Creences” de la Biblioteca de Tradicionals Popular de Joan Amades; la col•laboració en la reedició del llibre “El Pessebre” en l’any Joan Amades 2009 o la participació en el núm. 11 de la revista Canemàs, monogràfic de Joan Amades en motiu del 125è aniversari del seu naixement l’any 2015.