Videoteca

Dia 1 de juny de 2020 – 18:30h

__

Dia 4 de juny de 2020- 18:30h

__

Dia 8 de juny de 2020- 18:30h

__

Dia 10 de juny de 2020- 18:30h

__

Dia 11 de juny de 2020- 12:00h

__

Dia 11 juny de 2020 – 18:30h

__

Dia 12 de juny de 2020- 18:30h

__

Dia 13 de juny de 2020- 18:30h


Benvolguts,

Estem a les acaballes de la celebració dels 125 anys del naixement de Joan Amades i Gelats (Barcelona 1890-1959) i per aquest motiu l’Associació Cultural Joan Amades vol proposar-vos una activitat simultània per aquest Sant Jordi.

Aquesta acció pretén agermanar entitats, municipis, etc. i que alhora sigui un homenatge a aquest folklorista. Us proposem que sota el nom genèric de LLEGIM JOAN AMADES, Lectura en obert de tradicions populars catalanes es realitzi una lectura oberta i participativa de textos de Joan Amades durant la diada de Sant Jordi, on els lectors es vagin succeint un darrere l’altre, llegint textos curts de diverses obres del folklorista (rondalles, costums, apunts biogràfics etc).

Com es fa:

L’Associació Cultural Joan Amades facilitarà, a qui ho demani, una selecció de textos curts per ser llegits en públic, per això caldrà omplir aquest formulari:

                          http://goo.gl/forms/FhuUSK9cr0

L’Associació Cultural Joan Amades enviarà un correu electrònic als inscrits amb tot el material necessari, lectura, cartell personalitzable, logotips, enllaç al vídeo promocional etc.

On es fa:

Podeu fer-ho on cregueu convenient, a la biblioteca, a la plaça, a una llibreria, a la parada…

Durada:

Hi ha qui planteja fer una lectura dins un acte ja programat de 60 minuts i d’altres una marató de 12 hores seguides. Ja ho veieu, tothom pot fer-ho com vulgui.

Qui ho fa:

Es tracta de convidar gent a llegir o que s’hi apuntin voluntàriament.

Només cal algú que condueixi i coordini l’acte.

“LLEGIM JOAN AMADES” és una proposta de

LOGO petit

Amb el suport de:

Llimes_reduides    image005     image007

image009image011 image013


Històries d’escriptors
una-ma-de-contes
Una mà de contes et convida a endinsar-te en el món de l’art i la literatura, de la música i els mitjans audiovisuals, de la mà dels contes, contes de viatges, contes del món, contes d’animals, de por, fets amb dinar, amb objectes quotidians, contes de matemàtiques, contes de petons…
Il·lustradors, pintors, dissenyadors, dibuixants, cuiners, fotògrafs, actors, mags, guionistes, poetes i escriptors, adaptadors, músics… mestres, estudiants, investigadors, escoles, universitats, entitats culturals… pares i mares, nens i nenes, avis i àvies i públic en general… es donen la mà per gaudir, a través de la televisió o participant a través de la web, amb un dels programes de Televisió de Catalunya mes vist arreu del món: els Estats Units, Corea, Itàlia, els Països Àrabs, França, Israel, el Brasil…
tvc                     super3


Joan Amades i l’Esperanto por vilawebtvpublicat el 26/01/16

L’Associació Catalana d’Esperanto dedica una xerrada a la figura del folklorista

i esperantista català Joan Amades.

 

Publicat el 23 juliol 2015

Fa 125 anys que va néixer a Barcelona l’autor del Costumari Català, l’obra referent en l’estudi de la cultura popular. Joan Amades va dedicar la vida a recopilar totes les mostres de folklore del territori català, una obra publicada que actualment es pot consultar. Més informació: http://eldigital.barcelona.cat/?p=223183

Publicat el 2 abril 2015

Publicat el 18 de març de 2015

Aquest mes de juliol es commemorarà el 125è aniversari del naixement de Joan Amades, el folklorista més prolífic del nostre país, tant pels materials recercats com per l’obra escrita. Aquesta contribució converteix Joan Amades no únicament en una peça clau en el món de la cultura popular i tradicional, sinó en una figura cabdal del panorama cultural català.